Warner Bros ziet brood in een remake van "The matrix"

De Hollywoodstudio Warner Bros is van plan om een remake te maken van "The matrix". De sciencefictionfilm van de broers Wachowski uit 1999 was een doorslaand succes aan de kasse. In 2003 volgden er twee eveneens succesvolle sequels. De Wachowski's die de originele trilogie regisseerden, zijn niet betrokken bij het project.

De scienceficitonfilm "The matrix" van eind de jaren 90 was een groot succes en betekende de grote doorbraak van de broers Wachowski in Hollywood. In 2003 volgden twee sequels: "The matrix reloaded" en "The matrix revolutions". Keanu Reeves vertolkte de hoofdrol in de films.

Warner Bros is gesprekken gestart met scenarist Zak Penn om het scenario van een nieuwe "The matrix"-film te schrijven. De Amerikaanse acteur Michael B. Jordan wordt getipt als hoofdrolspeler.

Keanu Reeves gaf eerder al aan dat hij graag wil meespelen in een mogelijke remake, maar enkel als de makers van de originele trilogie ook meewerken aan het project.

De broers Wachowski debuteerden in 1996 met de film "Bound". Drie jaar later verstomden ze de wereld met hun vooruitstrevende cameravoering en special effects in "The matrix". Ze vervolledigden de trilogie in 2003 en regisseerden daarna onder meer "Cloud atlas" en "Jupiter ascending". Opmerkelijk: de broers Wachowski hebben allebei een geslachtsverandering ondergaan en gaan vandaaag door het leven als Lilly en Lana Wachowski.

Meest gelezen