Wilders: "Rutte is nog lang niet van mij af"

Geert Wilders is tevreden met de verkiezingsuitslag van zijn partij PVV, die op een gedeelde tweede plaats is geëindigd. "Rutte is nog lang niet van mij af", aldus Wilders op Twitter.

De PVV van Wilders haalt volgens de exitpolls 19 zetels binnen, een winst van 4 zetels. "We hebben zetels gewonnen! Eerste winst is binnen!", bedankt Geert Wilders zijn kiezers voor die uitslag via Twitter.

De PVV wordt zo - samen met CDA en D66 - de tweede partij. Huidig premier Mark Rutte blijft echter met zijn liberale partij VVD veruit de grootste partij van Nederland, ondanks een verlies van 10 zetels. Wilders blijft dan ook erg strijdlustig. "Rutte is nog lang niet van mij af", laat de PVV-leider weten.

"Vier zetels erbij is een overwinning, zou je zeggen. Maar voor de PVV is dat volgens mij een grote ontgoocheling",analyseert VRT-journalist Ivan Ollevier vanuit Den Haag. "Even leek het erop in de opiniepeilingen dat de partij de grootste zou worden, dat is niet gebeurd. Nu kan het beeld ontstaan dat Nederland het land is waar radicaal-rechts in Europa tot staan is gebracht."

Meest gelezen