"De 3 wijzen" keert na 18 jaar terug: wat mag u verwachten?

Achttien jaar na de laatste aflevering keert "De 3 wijzen" vanaf zondag 9 april terug op Eén. Het format bleef behouden, maar kreeg wel een "hedendaags jasje" aan. Zo zal Kobe Ilsen de plaats van Kurt Van Eeghem innemen als presentator en bestaan de drie wijzen nu uit een heel bataljon dat elkaar zal afwisselen.
© VRT

De waarheid van onzin onderscheiden. Dat is de opdracht die twee onbekende Vlamingen jarenlang kregen in "De 3 wijzen". En ook voor het nieuwe seizoen is dat niet anders. Presentator Kobe Ilsen schotelt de kandidaten elke aflevering enkele vragen voor, waar drie "wijzen" elk het antwoord op denken te weten. Omdat maar één antwoord correct kan zijn, is het aan de kandidaten om het juiste aan te duiden. 

De kandidaat die het vaakst de waarheid van de onzin weet te onderscheiden, mag naar de finale. Daarin vertelt elke wijze een persoonlijke anekdote, maar ook hier blijkt niet alles even juist te zijn. Slaagt de kandidaat erin de drie vragen in te schatten? Dan wint hij 5.000 euro bovenop het al verdiende bedrag. 

© VRT Joost Joossen

21 wijzen

Wanneer u aan "De 3 wijzen" denkt, denkt u wellicht aan Jacques Vermeire, Gerty Christoffels en Walter Grootaers. Hoewel zij zeker niet de enigen waren, was het vaak die combinatie die te zien was op het scherm. Voor het nieuwe seizoen kozen de makers voor zo maar even 21 wijzen, die elkaar zullen afwisselen. 

Het gaat om Tom Waes, Maaike Cafmeyer, Jeroen Meus, Goedele Wachters, Tom Lenaerts, Bart De Pauw, Sam Gooris, Marleen Merckx, Peter Van de Veire, Olga Leyers, Rob Vanoudenhoven, Cath Luyten, Bart Peeters, Erik Van Looy, Siska Schoeters, Steven Van Herreweghe, Tine Embrechts, Sven De Leijer, Gert Verhulst, Danira Boukhriss en Lieven Scheire.

Rubrieken

En ook de rubrieken hebben een opfrisbeurt gekregen. Zo trekt comedian Kamal Kharmach iedere week de straat op en vraagt hij aan toevallige passanten hun sterkste verhaal. Als het filmpje stopt, vullen de drie wijzen aan. 

Enkele Vlaamse artiesten duiken voor het programma ook het water in. Bart Kaëll, Isabelle A, Belle Perez, Frederik Sioen, De Romeo’s, Lisa Del Bo, Compact Disk Dummies en Fleddy Melculy maken voor het programma namelijk een onderwaterversie van hun bekendste nummer. Even later volgt er uiteraard een vraag. 

Gerty, Jacques en Walter

Jacques Vermeire, Gerty Christoffels en Walter Grootaers keren trouwens nog één keer terug als wijzen in het programma. Op zondag 23 april plant Eén een special ten voordele van Iedereen tegen Kanker. En ook presentator Kurt Van Eeghem zal opnieuw opduiken. 

Meest gelezen