"Wat een leven" en "Beats of love" opgenomen in "De eregalerij" van Radio 2

Radio 2 heeft Urbanus, Jean Blaute en Jan De Smet gelauwerd in het Kursaal in Oostende voor hun Leven Vol Muziek. Er zijn ook vier nieuwe nummers opgenomen in "De eregalerij": "Wat een leven" (Louis Neefs), "Beats of love" (Nacht und Nebel), "Early bird" (André Brasseur) en "Hé lekker beest" (Isabelle A).

In december vorig jaar maakte Radio 2 bekend dat Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute een plaats zouden krijgen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers, naast onder andere Bobbejaan Schoepen, Jo Leemans en Will Tura.

Vorig jaar viel die eer nog te beurt aan Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme. Met de bekroning in het Kursaal in Oostende werden Urbanus, Jan De Smet en Jean Blaute geëerd voor hun betekenis voor de Belgische muziekwereld de voorbije decennia.

"De eregalerij" is een initiatief van Radio 2 en Sabam For Culture.

Vier nummers in "De eregalerij"

Traditioneel wordt pas de avond zelf bekendgemaakt welke nummers worden opgenomen in "De eregalerij". Dit jaar maakte Radio 2 een uitzondering op die regel, toen de nieuwe versie van de klassieker "Wat een leven" uit 1965 in februari werd voorgesteld.

Sinds het nummer ooit gebruikt werd in een reportage van het televisieprogramma "Echo", heeft het zijn plaats gekregen in het collectief geheugen. Bent Van Looy stak het nummer van Louis Neefs samen met de VRT Big Band in een nieuw jasje. Bent Van Looy bracht de nieuwe versie van dit tijdloze nummer vanavond live in het Kursaal.

Ook "Beats of love" van Nacht und Nebel, "Early bird" van André Brasseur en "Hé lekker beest" van Isabelle A zijn opgenomen in "De eregalerij".

2 Fabiola zingt "Beats of love"

Pat Claesen is nog met Nacht und Nebel op stap geweest en bracht in het Kursaal een 2 Fabiola-versie van de klassieker "Beats of love". Het nummer was een grote hit voor het label Antler Records. De nieuwe mix ging meer dan 150.000 keer over de toonbank in België en Frankrijk.

"Early bird" van André Brasseur uit 1965 is het derde nummer dat volgens de jury een plaats in "De eregalerij" krijgt. "Het nummer is een van Brasseurs catchy instrumentals en werd gebruikt als generiek voor radio- en televisieprogramma's in binnen- en buitenland. De single ging meer dan zes miljoen keer over de toonbank. Daarmee is het een van de grootste Belgische hits aller tijden en wellicht ook het succesvolste Europese instrumentale nummer ooit."

Ten slotte kreeg ook "Hé lekker beest" van Isabelle A uit 1990 een eervolle plaats in "De eregalerij" van Radio 2. De combinatie van de sexy tekst met de onschuld van de piepjonge Isabelle en de aanstekelijke melodie, maken van dit nummer haar eerste hit.

Meest gelezen