Directie en vakbonden Volvo Trucks zetten besprekingen voort

Bij Volvo Trucks in Oostakker wordt voor de derde dag op rij gestaakt. Gisteren verwierp een ruime meerderheid van het personeel het verzoeningsakkoord. Als gevolg daarvan zitten vakbonden en directie vandaag opnieuw rond de tafel om een uitweg te vinden uit het sociaal conflict. "We kijken welke verdere stappen genomen moeten worden", zegt woordvoerster Vera Bostijn van Volvo Group Belgium.

Ruim 85 procent van de werknemers verwierp gisterenavond een ontwerp van verzoening, waardoor de staking vandaag haar derde dag ingaat. Gisteravond al kwamen vakbonden en directie samen om de resultaten te bespreken en te zien welke verdere stappen nodig zijn. Die besprekingen werden vanochtend voortgezet. Naar verluidt wordt voorlopig nog geen beroep gedaan op een verzoening binnen het paritair comité.

Elke stakingsdag leidt tot een productieverlies van 186 vrachtwagens. Er is ook een impact voor toeleveranciers.

Meest gelezen