Geniet vandaag met volle teugen, want maartse buien in aantocht

We kunnen vandaag een hele dag genieten van zonnig en warm lenteweer. Het wordt erg zacht, met maxima tot 18 graden in het centrum van het land. Aan de kust kan in de namiddag nog een lichte zeebries opsteken. Maar morgen is de pret gedaan. "Warmte in maart, is zo weer van de kaart", tweet weerman Frank Deboosere niet zomaar.

Vanaf vanavond is de lente weer even voorbij. Het is eerst nog licht bewolkt, maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door wat lichte regen of motregen. We krijgen minima van 3 graden in de Ardennen tot 8 graden in Vlaanderen. Dat meldt het KMI.

Morgen nemen de temperaturen een échte duik en wordt het zwaarbewolkt en regenachtig. We krijgen maxima tussen 6 en 11 graden, aan zee waait een soms vrij krachtige wind uit westelijke richtingen.

De vooruitzichten voor het weekend zijn niet veel beter. Zaterdag wordt het zwaarbewolkt met regen. Er staat een vrij strakke wind, bij maxima tussen 7 en 12 graden. Ook zondag wordt het bewolkt en winderig, met lichte regen of motregen. Begin volgende week blijft het bewolkt met kans op regen of een paar buien. De wind gaat wel wat liggen, en we krijgen maxima rond 11 of 12 graden.

"De lente komt met horten en stoten"

Dat het vandaag lekker warm aanvoelt, is niet uitzonderlijk voor maart. "Dat is typisch aan de lente", vertelt onze weerman Frank Deboosere. "Het komt met horten en stoten." Het kan vriezen tot in mei, en zelfs april kan nog sneeuw met zich meebrengen. Meer weer? Lees het rustig hier.

Meest gelezen