Grote heidebrand op militair domein Brecht onder controle

In Brecht is een grote heidebrand uitgebroken op het Schietveld, een natuurgebied en militair domein. Het vuur brak rond de middag uit, enkel hectaren heide zijn afgebrand, maar het vuur is intussen onder controle.

De brandweer was massaal aanwezig om het vuur te blussen en is daar intussen in geslaagd. "De brand is onder controle, maar het nablussen gaat nog voort", zegt waarnemend burgemeester Daan De Veuster.

"Op een zeker ogenblik was er een risico dat de brand zich zou verplaatsen naar de omliggende bossen. Dat wilden we natuurlijk absoluut vermijden en met de inzet van de brandweerkorpsen is dat ook goed gelukt", aldus De Veuster. Er werd ook een blushelikopter ingezet.

Over de oorzaak van de heidebrand doet de brandweer nog geen uitspraken, het eerste zonnige lenteweer zou er niets mee te maken hebben.

Meest gelezen