Infrabel waarschuwt na nieuw overwegongeval: "Speel niet met je leven"

Een man probeerde gisteravond in Nazareth met zijn auto met aanhangwagen te slalommen tussen de slagbomen van de spooroverweg. Het is al het tweede gelijkaardige ongeval aan een overweg deze week. Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit noemt dit hallucinant. "Ondanks alle campagnes blijven mensen hun leven riskeren", zegt hij in het ochtendnieuws.

Voor de tweede keer al deze week gebeurde een gelijkaardig ongeval aan een spooroverweg in de provincie Oost-Vlaanderen. Gisterenavond probeerde een auto de gesloten overweg aan de Oudenaardseheerweg in Nazareth over te steken. Op dat moment kwam er een trein aan. De bestuurder kon nog tijdig zijn kinderen uit de auto halen en in veiligheid brengen. Er was heel wat blikschade, maar niemand raakte gewond. De man en kinderen zijn aan een drama ontsnapt.

Mensen blijven campagnes negeren

 "Wat we ook doen, campagne voeren, infrastructuurmaatregelen of controle-acties met politie, de mensen riskeren hun leven en respecteren gewoon de verkeersregels niet", zegt Infrabel-woordvoerder Fédéric Petit in het ochtendnieuws.

Infrabel roept iedereen nog maar eens op om te stoppen voor een gesloten overweg. "Speel niet met je mensenleven en zeker niet met dat van je kinderen, als die ook mee in de wagen zitten", besluit Petit.
Infrabel organiseert al regelmatig bewustmakingscampagnes voor het grote publiek. Zo willen ze het aantal ongevallen aan overwegen of langs de sporen drastisch verminderen. "Ondanks alle campagnes blijven veel weggebruikers hardleers", aldus Petit.

Meest gelezen