Justitie onderzoekt nu ook dure pakken van François Fillon

Het Franse gerecht heeft zijn onderzoek naar de conservatieve presidentskandiaat François Fillon uitgebreid naar een aantal dure pakken die hij cadeau heeft gekregen van een onbekende weldoener. Het gerecht voert al een onderzoek naar een niet bestaande job waarvoor Fillon's vrouw betaald werd, en naar dure opdrachten voor zijn kinderen.
AFP or licensors
François Fillon na een persconferentie eerder vandaag.

Dat heeft een anonieme medewerker van het gerecht gezegd.

Vijf dagen geleden had het "Journal du Dimanche" uitgebracht dat er mogelijk een belangenconflict bestond rond de pakken, die in een dure Parijse boetiek aangekocht werden.

Volgens het "Journal" heeft Fillon in de afgelopen vijf jaar voor 48.000 euro aan pakken gekregen, waarvan in de laatste maand twee pakken die 13.000 euro waard zouden zijn. 

Ondanks het gerechtelijk onderzoek, en ondanks het feit dat hij eerder deze week formeel in verdenking gesteld is, heeft Fillon gezworen dat hij kandidaat zal bij de verkiezingen, waarvan de eerste ronde in april plaatsvindt.

Meest gelezen