Kraantje Pappie op openingsavond Pukkelpop 2017

Nederlander Kraantje Pappie komt naar Pukkelpop. De hiphopper staat geprogrammeerd op woensdagavond, zo heeft hij zelf bekendgemaakt op Studio Brussel. Daarmee is de eerste artiest voor de openingsavond van het festival bekend.
© Stijn De Grauwe 2012

Kraantje Pappie brak in 2012 door bij het grote publiek met zijn single "Waar is Kraan?". Momenteel scoort hij een hit met "Pompen", een hiphopnummer in het Nederlands dat weinig aan de verbeelding overlaat. Op woensdag 16 augustus zal het nummer dus live te horen zijn op de Pukkelpopwei.

Pukkelpop 2017 vindt plaats van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 augustus. De voorbije twee jaar is het traditionele openingsfeest op woensdagavond, voor festivalgangers met een combiticket, uitgebreid naar een extra festivalavond met optredens op een drietal podia. Wie samen met Kraantje Pappie het festivalweekend mag openen, is nog niet bekend. 

Meest gelezen