Lichtgewonde bij aanslag met bombrief in IMF-kantoor in Parijs

In het kantoor van het Internationaal Muntfonds (IMF) in Parijs is een bombrief ontploft. Een directie-assistente raakte gewond aan haar handen en gezicht toen ze de enveloppe opende. Wie er achter de aanslag zit, is niet duidelijk.

Het ging om een lichte ontploffing. De structuur van het gebouw in het zestiende arrondissement van de Franse hoofdstad zou niet beschadigd zijn. Uit voorzorg zijn nadien 150 mensen uit het gebouw geëvacueerd. De technische recherche is ter plaatse. Het onderzoek is in handen van de Franse antiterreurdiensten.

De Franse president François Hollande heeft de ontploffing van de bombrief als een aanslag bestempeld. Het incident toont volgens hem aan dat Frankrijk nog altijd geviseerd wordt. De noodtoestand blijft minstens tot 15 juli gelden, aldus Hollande.

Als hoofd van het IMF heeft Christine Lagarde vanuit Frankfurt bevestigd dat iemand van haar medewerkers in Parijs gewond is geraakt. Zij veroordeelt de laffe daad van geweld. De vroegere Franse minister van Financiën zegt dat haar instelling nauw samenwerkt met de Franse autoriteiten in het onderzoek. Wie er achter de aanslag zit, is nog niet duidelijk.

Meest gelezen