Stelt Samsung eindelijk de plooibare smartphone voor?

De geruchten over de lancering van een revolutionaire nieuwe smartphone zwellen aan. Vorig jaar raakte bekend dat Samsung een patent heeft genomen op een plooibare smartphone. De Amerikaanse nieuwssite Business Insider vermoedt dat het Koreaanse technologiebedrijf de plooibare smartphone in het najaar zal voorstellen. Het toestel zou in 2018 wereldwijd in de rekken liggen.

Gadgetfreaks over de hele wereld verlekkeren zich al maanden over de mogelijke release van een plooibare smartphone. Vorig jaar in november raakte bekend dat Samsung een patent heeft genomen op een smartphone met een plooibaar scherm.

Het gerucht over de ontwikkeling van een plooibaar scherm doet al enkele jaren de ronde. Samsung heeft nooit bevestigd dat er aan een plooibare smartphone wordt gewerkt. Het Koreaanse technologiebedrijf heeft de geruchten wel gevoed door een conceptvideo over een mogelijke plooibare smartphone te publiceren.

Maar het patent dat Samsung nam op de plooibare smartphone, is nog geen garantie dat het toestel ook op de markt wordt gebracht. Technologiebedrijven vragen honderden patenten aan voor mogelijke nieuwe ontwikkelingen. Maar die worden niet altijd uitgerold.

"Apple het vuur aan de schenen leggen"

Volgens de Amerikaanse nieuwssite Business Insider zal Samsung het plooibare toestel eind dit jaar voorstellen en uitrollen bij enkele duizenden testgebruikers. In 2018 zou de wereldwijde lancering van het toestel plaatsvinden. Business Insider baseert zich onder meer op informatie van de Koreaanse nieuwssites Korea Herald en ETNews.

Een plooibare smartphone zou Samsung een boost kunnen geven in de markt van de premium smartphones. Vandaag is Apple nog steeds de grootste speler in die markt, maar Samsung zou met de nieuwe technologie de bovenhand kunnen nemen.

Meest gelezen