Stevie Wonder wordt gelauwerd met de eerste Key of Life Award

De Amerikaanse muzikantenvereniging American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP) zet Stevie Wonder in april in de bloemen met de eerste Key of Life Award. De oeuvreprijs is vernoemd naar het album "Songs in the key of life" van Stevie Wonder uit 1976.

De ASCAP gaat Stevie Wonder in april lauweren met de Key of Life Award. De zanger en muzikant wordt gelauwerd voor het grote aantal hits dat hij de voorbije halve eeuw heeft uitgebracht.

Het is de eerste keer dat de oeuvreprijs wordt uitgereikt. Stevie Wonder zal de prijs in april in ontvangst nemen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de leden van de ASCAP. Hij zal er ook een speech geven.

Stevie Wonder is geboren in 1950 in Michigan en begon zijn carrière op twaalfjarige leeftijd bij het platenlabel Motown. Hij werd ontdekt als de nieuwe Ray Charles. De voorbije decennia heeft hij meer dan honderd miljoen albums verkocht en won hij 25 Grammy Awards.

Meest gelezen