Trump over Snoop Doggclip: "Was het Obama, mensen zouden anders piepen"

President Donald Trump is "not amused" over de videoclip van rapper Snoop Dogg, waarin een clown die duidelijk op hem lijkt, wordt neergeschoten. Via zijn presidentiële Twitteraccount laat Trump weten dat zijn voorganger Obama nooit zo aangepakt zou worden. Trumps advocaat eist via de Amerikaanse media excuses.

In de videoclip van het nummer "Lavender" richt rapper Snoop Dogg een speelgoedgeweer op de president van het land, Ronald Klump. De clown lijkt enorm op president Trump. Die is absoluut niet opgezet met de videoclip. Hij ventileerde zijn woede daarover gisteren op Twitter.

"Kan je je voorstellen hoe mensen zouden reageren als Snoop Dogg - met zijn gefaalde carrière en gelijkaardig leven - had geprobeerd om een pistool te richten op president Obama? Naar de cel ermee!", vindt Trump.

Op zijn boze reactie na onderneemt Trump (voorlopig) geen verdere stappen tegen de rapper of zijn entourage. Via showbizzmagazine TMZ heeft zijn advocaat wel officiële excuses geëist.  Volgens Cohen is er niets mis met politieke discussies of protest, maar kan dat ook op een respectvolle manier.

"Dit is schandalig. De president verdient een verontschuldiging", aldus Michael Cohen. "Er is absoluut niets grappigs aan een moordaanslag op een president. Ik ben geschokt, zeker omdat ik dacht dat hij beter dan dit was. Schaam je Snoop!" 

De bewuste videoclip:

Meest gelezen