"Willen jullie me naar huis brengen alstublieft?"

Surfen in het ijskoude New York. En dat voor de eerste keer. Dat liet Adam Winerip alvast nieuwszender Pix 11 weten tijdens een rechtstreeks verslag vanuit Long Beach over de barre weersomstandigheden daar. Koud was het zeker en dus vroeg hij aan de nieuwsploeg of ze een reportagewagen hadden die hem naar huis kon brengen. Die hadden ze wel, ook al wandelde Winerip na het interview gewoon weg. Hij had het nieuws gehaald en daar was het hem blijkbaar om te doen. Op Facebook werd het filmpje al meer dan 1,2 miljoen keer bekeken.

Winerip gaf op sportwebsite Surfline toe dat hij een leugentje verteld had en dat het niet zijn eerste keer was dat hij ging surfen: "Ik surf al vanaf mijn 13e, al moet ik toegeven dat ik een betere zwemmer dan surfer ben. Meestal ben ik de slechtste surfer als het wat moeilijker wordt. Maar dit keer was wel geweldig, zelfs ietwat spookachtig, om als enige in het ijskoude water van New York te surfen."

"In dat water heb ik ongeveer anderhalve kilometer gesurft. Op het strand was ik toen een 100-tal meter van de opnameploeg verwijderd, die heftig naar mij begon te wuiven. Terwijl ik naar hen toestapte zijn ze dan rechtstreeks beginnen uitzenden, iets wat ik later pas beseft heb.”

"Nee, ze hebben me niet naar huis gebracht. Wat je gezien hebt op het scherm was ons enige contact. Ik heb wel een lift naar huis gekregen van iemand anders. Hij heeft me zelfs nog een broodje gegeven. Wat een held!"

"Vooraf had ik een vriend laten weten dat ik in het koude weer ging surfen om het nieuws te halen. Dat was grappig bedoeld. Maar tijdens het surfen bedacht ik wel wat ik allemaal zou zeggen, mocht het gebeuren. Ik wilde niet dat het dan zo’n stijf interview zou worden, zoals meestal het geval is."

Pix 11 liet na het interview nog weten dat ze blijkbaar "een plaatselijke legende" aan de haak geslagen hadden en journaliste Kirsten Cole gaf toe dat Winerip haar goed beetgenomen had. De jongeman blijkt dat ook niet verlegen om een grapje meer of minder:

Meest gelezen