Circusartiesten nemen Brussel over tijdens 11e Hopla!-festival

Het circusfestival Hopla! palmt voor de 11e keer de Stad Brussel in, voor een week vol gratis spektakel in de openbare ruimte en verschillende zalen. De 20 optredens vinden van maandag 10 april tot zondag 16 april plaats in zes Brusselse wijken.

Voor de 11e editie van Hopla! wordt elke dag ingezet op een nieuw programma. Op weekdagen wordt dagelijks een andere wijk aangedaan voor een voorstelling in de openbare ruimte in de namiddag en een avondvoorstelling in een zaal. Hopla! gaat langs in de Marollen, de Noordwijk, de Modelwijk, Laken en Neder-Over-Heembeek.

Het zwaartepunt van het festival ligt in het slotweekend van de paasvakantie, want op zaterdag en zondag vinden er in het stadscentrum dagelijks vijf artistieke projecten plaats, aan onder meer de Vismarkt en het Begijnhofplein.

"Ik ben ervan overtuigd dat je de publieke ruimte moet gebruiken en buiten de muren moet treden om de mensen te sensibiliseren voor cultuur. Zo gaan ze nadien sneller binnen die muren treden", vertelt Brussels schepen van Cultuur Karine Lalieux.

Bij de 20 projecten zijn ook drie Belgische creaties. Eén daarvan is Reverso, een gloednieuwe creatie van L'Habeas Corpus Compagnie, waarbij twee personages in perfect spiegelbeeld van elkaar van de ene realiteit in de andere glijden.

Meest gelezen