Kunstenaar laat "Make America great again" rond zijn anus tatoeëren

In Chicago heeft Abel Azcona de campagneslogan "Make America great again" van Donald Trump in een cirkel rond zijn anus laten tatoeëren. Dat meldt The Huffington Post. De Spaanse performancekunstenaar deed dat uit protest tegen het beleid van de Amerikaanse president.

Hij levert al langer kritiek op het beleid van Trump, maar nu heeft Azcona zijn afkeer voor de Amerikaanse president naar een nieuw niveau getild: de Spaanse performancekunstenaar heeft zijn campagneslogan "Make America great again" in een cirkel rond zijn anus laten tatoeëren.

Azcona onderging de procedure in de Defibrillator Gallery in Chicago voor het oog van een hele schare toeschouwers. Aan The Huffington Post vertelt hij dat hij de tatoeage als een stoutmoedige queer en politieke daad beschouwt.

"Ik geloof in de kracht van het lichaam en van pijn"

"Altijd al zet ik mijn lichaam als een wapen en een politiek instrument in", motiveert Azcona zijn tatoeage. "Al meer dan 12 jaar zet ik politieke en sociale performances en tentoonstellingen op touw die me al tot in de gevangenis hebben gebracht en die me doodsbedreigingen hebben opgeleverd."

"Ik geloof in de kracht van het lichaam en van pijn. Voor veel mensen is de anus een zone van plezier, voor veel anderen een zone van zonde. Ik geloof dat het demystificeren van wat de anus is en er een fascistisch politiek motto rond schrijven een duidelijk kritische en subversieve daad is."

Nog volgens Azcona heeft iedereen die zich voor de administratie van Trump gemarginaliseerd en gediscrimineerd ziet de verantwoordelijkheid om haar of zijn stem te laten horen op een manier naar keuze. "Ik geloof dat ieder van ons die zich anders voelt, niet mag zwijgen. We moeten aanvallen. We moeten ons lichaam als een wapen gebruiken. We zijn flikkers, vrouwen, Mexicanen, zwarten en anders. En we zijn moedig. Kunst is het krachtigste kritische, sociale en politieke wapen dat ik ken."

Het resultaat kan u op de website van The Huffington Post bekijken.

Meest gelezen