KVS en VUB slaan komende seizoen de handen in elkaar

Vanaf september 2017 slaan de Vrije Universiteit Brussel en het Brusselse stadstheater KVS de handen in elkaar. De samenwerking is het resultaat van een gedeelde bekommernis en ambitie om verantwoordelijkheid op te nemen: de nood aan verbinding neemt toe in onze steeds diverser wordende samenleving.

"Cultuur en onderwijs zijn excellente tools om naar meer gelijkheid en betrokkenheid van alle burgers te groeien", motiveren de universiteit VUB en het theaterhuis KVS de op til zijnde samenwerking.

Caroline Pauwels (rector VUB) en Michael De Cock (artistiek leider KVS) delen een visie op kunst en onderwijs. Ze willen allebei de verantwoordelijkheid opnemen om vanuit beide disciplines mee te bouwen aan de maatschappij.

Nieuwe samenwerkingen leiden tot nieuwe inzichten. De Cock: "In deze complexe tijden kunnen nieuwe, uitdagende samenwerkingen voor verbinding en reflectie staan. Zij bieden verdieping en tegengewicht in tijden van waan en populisme."

De VUB en de KVS hebben de ambitie om een gedeeld programma samen te stellen dat uitdagend is, met sprekers en performers die mensen begeesteren en bezoekers vanuit verschillende achtergronden aanspreken: regulier, niet regulier, jong, oud, student…

Het samenwerkingsproject gaat van start bij de opening van het academische jaar van de VUB. Dat zal plaatsvinden in de KVS. Het eerste event zal "Mindblowers" heten: een avond waarbij bezoekers nieuwe en prikkelende ideeën zullen aangereikt krijgen.

Meest gelezen