Laptop agente Secret Services gestolen uit auto in New York

In New York is uit een wagen de laptop gestolen van een agente van de geheime diensten, waarop ook informatie staat van de Secret Services. De computer is sterk beveiligd en mag geen geclassificeerde informatie bevatten, maar toch zou er uiterst gevoelige informatie opstaan.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

De laptop werd gestolen in Brooklyn en werd nog niet teruggevonden, aldus CNN op gezag van topfunctionarissen binnen de veiligheidsdiensten. De computer is zwaar beveiligd en bevat enkel gecodeerde informatie, maar het gevaar bestaat wel dat de informatie gekraakt wordt en in de foute handen terechtkomt.

Op de laptop staan onder meer grondplannen van de Trump Tower en details over het gerechtelijke onderzoek naar Hillary Clinton en het gebruik van haar persoonlijke e-mailaccount toen ze nog minister van Buitenlandse Zaken was. Volgens CBS News zou er ook belangrijke informatie over paus Franciscus op het toestel staan.

De computer zat in een rugzak met het logo van de Secret Services, waarin ook pins zaten die de agente toegang geven tot details rond de beveiliging van Hillary Clinton, Donald Trump, de paus en de algemene vergadering van de Verenigde Naties, aldus CNN.

Ondertussen werd de rugzak teruggevonden, maar van de laptop is nog geen spoor. De politie hoopt de dief via beelden van bewakingscamera's snel te identificeren, aldus ABC News. De geheime diensten bevestigen de diefstal, maar geven geen verdere commentaar zolang het onderzoek loopt.

Meest gelezen