Matthew Perry: "Ik heb Justin Trudeau ooit in mekaar geslagen"

Matthew Perry heeft de Canadese premier Justin Trudeau in mekaar geslagen toen ze samen school liepen in Canada. Dat heeft de Amerikaanse acteur bekend van "Friends" gezegd in "Jimmy Kimmel live". "Ik ben er niet trots op."

Ook staatshoofden en regeringsleiders hebben als kind al eens met pesterijen te maken gekregen. Dat moet althans blijken uit een opvallende bekentenis van Matthew Perry in "Jimmy Kimmel live". Hij beweert dat hij de Canadese premier Justin Trudeau als kind in mekaar heeft geslagen.

Perry is dan wel in de VS geboren, hij verhuisde al snel naar de Canadese hoofdstad Ottawa waar hij school liep in de Rockcliffe Park basisschool. Het was eveneens de school van kinderen van ambassadeurs en politici, zo ook de jonge Trudeau.

"Ik was enkele jaren ouder dan hij", vertelt Perry. "Ik zat in fifth grade, dus ik was ongeveer tien jaar. Ik heb een verhaal over hem waarop ik niet trots ben. Een vriend herinnerde mij recent aan het feit dat we Justin Trudeau samen in mekaar hebben geslagen."

"Hij was het enige kind dat we in mekaar konden slaan"

"Ik denk dat hij erg goed was in een sport waarin wij niet goed waren", herinnert Perry zich de motivering voor de knokpartij. "Het was pure jaloezie." Hoewel het incident plaatsvond toen Trudeaus vader Pierre premier van Canada was, had dat er volgens Perry niks mee te maken. "Ik denk dat hij het enige kind was dat we in mekaar konden slaan."

"Dat zou nooit gebeuren met Barron Trump [de jongste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump]", reageert presentator Kimmel laconiek op de bekentenis. "Je zou nu ergens in Rusland zitten."

"Ik wil hier niet over opscheppen", besluit Perry. "Het was een vreselijke daad. Ik was een dom kind." Toch ziet hij ook een positieve kant aan het voorval. "Ik denk dat het hem heeft aangespoord om de lat hoog te leggen. Ik denk dat hij zich heeft voorgenomen dit te overstijgen en premier te worden."

Volgens The Guardian wenst het kabinet van Trudeau niet op de onthulling van Perry te reageren.

Meest gelezen