Opnieuw vier mensen omgekomen in lawines in Oostenrijk en Italië

In Oostenrijk en Italië zijn opnieuw vier mensen om het leven gekomen in een lawine. De vorige weken zijn in de Italiaanse Alpen al meerdere mensen door lawines om het leven gekomen.
Foto archief.

In Noord-Italië kwamen twee ski-alpinisten om door een lawine in de buurt van de Zwitserse grens, een andere overleefde de sneeuwmassa. Er werd een reddingshelikopter ingezet op de berg Piz Scerscen. De top ervan wordt gescheiden door de grens tussen het Zwitserse kanton Graubünden en de Italiaanse provincie Sondrio.

In Tirol werden twee alpinisten in Sankt Anton am Arlberg door een lawine gegrepen en bedolven, aldus de politie. Drie andere alpinisten bevonden zich in de omgeving, maar bleven ongedeerd. Of de vijf samen onderweg waren, is niet duidelijk.

Meest gelezen