Saint Lucia rouwt om overleden Nobelprijswinnaar Derek Walcott

De dichter Derek Walcott uit het Caraïbische eiland Saint Lucia is op 87-jarige leeftijd overleden. Walcott werd in 1992 bekroond met de Nobelprijs voor de Literatuur. Zijn magnum opus "Omeros" is gebaseerd op de gedichten "Ilias" en "Odyssee" van de Griekse dichter Homerus.

De Saint Luciaanse dichter Derek Walcott is op 87-jarige leeftijd overleden op het Caraïbische eiland Saint Lucia. Walcott studeerde in Jamaïca en de Verenigde Staten en debuteerde in 1948 met de dichtbundel "25 poems".

Walcott schreef een indrukwekkend oeuvre van dichtbundels en toneelstukken bij elkaar. Van 1981 tot 2008 werkte hij als professor aan de universiteit van Boston.

De Caraïbische afkomst van Derek Walcott neemt een prominente plaats in in het oeuvre van de dichter. Zijn bekendste werk "Omeros" is een van de belangrijkste literaire werken van de voorbije halve eeuw.

Derek Walcott werd verschillende keren gelauwerd. Naast de Nobelprijs voor de Literatuur in 1992 werd hij in 2011 gelauwerd met de prestigieuze TS Eliot Prize.

Meest gelezen