Van hot naar her voor Kate en William: Guinness in de voormiddag, Hollande in de namiddag

De agenda van de Britse royals William en Kate zat bomvol vandaag. Waar ze in de ochtend nog aan een Guinness nipten ter ere van St. Patrick's Day, werden ze in de namiddag al ontvangen door president Hollande in Parijs. Het was het eerste officiële bezoek van het paar aan Parijs na het overlijden van prinses Diana bijna 20 jaar geleden in de lichtstad.

Ter ere van St. Patrick's Day werd de hertogin van Cambridge in een toepasselijke groen ensemble gespot: een lange jas van Catherine Walker met een broche in de vorm van een klavertjevier. Het paar heeft in Londen de soldaten van de Irish Guards geëerd en kregen een erg enthousiast toast van het eerste bataljon, waarna zowel Kate als William mochten genieten van een traditionele Guinness. Eerder op de dag had het koppel een ontmoeting met een aantal gezinnen in de kazerne.

Lees verder onder de afbeeldingen.

Van Londen rechtstreeks naar Parijs

Enkele uren later werden Kate en William al verwacht in Parijs, voor een tweedaags officieel bezoek, waar ze diplomaten, kinderen, terreurslachtoffers en hulpverleners zullen ontmoeten. Het bezoek wordt als een charme-offensief gezien in het kader van het hele brexitverhaal.

Het koppel werd verwelkomd door de Franse president François Hollande. Kate droeg voor de gelegenheid dezelfde outfit die ze 's morgens ook al droeg. Het koppel leek - tegen de verwachtingen van de tabloids in - gelukkig. Het feit dat William vorig weekend zonder Kate, maar met vrienden en een model op skireis getrokken is, heeft dus niet tot een barstje in hun huwelijk geleid.

Het is het eerste officiële bezoek van het getrouwde koppel aan de stad waar Williams moeder bijna 20 jaar geleden verongelukte. Op 31 augustus 1997 overleed Diana in een auto-ongeluk in Parijs. Tijdens hun bezoek zijn er geen herdenkingen gepland.

Vandaag staat er nog een black-tie dinner op het programma en worden William en Kate nog geïntroduceerd aan verschillende jonge leiders van de kunst-, sport- en zakenwereld. Morgen bezoekt het koppel nog Les Invalides en zullen ze overlevenden en hulpverleners van de aanslagen in Nice (juli 2016) en Parijs (november 2015) ontmoeten. En ook een symbolisch bezoek aan het Stade de France - met een rugbymatch tussen Frankrijk en Wales - staat nog op de planning. En voor wie het zich nog afvraagt: prins George en prinses Charlotte zijn gewoon thuisgebleven.

Meest gelezen