30.000 Koerden manifesteren in Frankfurt tegen Erdogan

In Frankfurt hebben zo'n 30.000 Koerden betoogd tegen de Turkse president Erdogan en het referendum om zijn macht uit te breiden. De betogers vroegen "democratie in Turkije" en "vrijheid voor Koerdistan".

De betoging vond plaats in de aanloop naar Newroz, nieuwjaarsdag volgens de Koerdische kalender. De organisatoren hoopten op zo'n 20.000 demonstranten, maar volgens de politie waren het er uiteindelijk zo'n 30.0000.

De betoging verliep rustig, al waren er wel betogers die zwaaiden met vlaggen van de PKK, die zowel in Turkije als in Duitsland gezien wordt als een terreurorganisatie en verboden is. De politie eiste dat de spandoeken en PKK-vlaggen werden opgerold. Toen dat niet gebeurde, kondigde ze aan video-opnames te maken van de PKK-activisten.

Meest gelezen