"Veel kinderboekenmakers zijn meer dan goed bezig"

Meer dan 70 auteurs en illustratoren trekken vandaag naar ruim 50 boekhandels voor de tweede editie van Kinderboekendag. Ze verwennen er de jonge bezoekers met voorleessessies, workshops, vertellingen en lezingen.

Tientallen boekhandels over heel Vlaanderen zetten vandaag de deuren open. In elke deelnemende boekhandel brengen één of meerdere auteurs en illustratoren een programma voor kinderen. Do Van Ranst, Marc De Bel, Dimitri Leue, Tom Schoonooghe en Marijke Umans zijn enkele van de deelnemers.

Met de Kinderboekendag willen de organisatoren meer positieve aandacht creëren voor kinderboeken. "Vaak overheerst de negatieve berichtgeving over het boekenvak, maar veel kinderboekenmakers zijn meer dan goed bezig", zegt initiatiefnemer en auteur Siska Goeminne. "Vlaamse kinder- en jeugdboeken worden wereldwijd vertaald. Auteurs en illustratoren geven het hele jaar door gepassioneerd lezingen en workshops in Vlaamse bibliotheken, scholen en cultuurcentra. Met Kinderboekendag willen we positieve aandacht voor de kracht van het kinderboek."

Kinderboekendag is het hoogtepunt van de Jeugdboekenmaand, die loopt van 1 tot 31 maart, en verschillende activiteiten rond jeugdliteratuur bundelt. De dag is een initiatief van kinderboekenmakers Jan De Kinder, Stefan Boonen en Siska Goeminne en vond voor het eerst plaats in 2015. Voor deze editie sprongen ook Iedereen Leest en Boek.be op de kar. Het volledige programma van Kinderboekendag is te bekijken op www.kinderboekendag.be

Meest gelezen