Agent neergeschoten ten noorden van Parijs, zelfde dader als Orly

Ten noorden van de Franse hoofdstad Parijs is een politieagent gewond geraakt toen hij werd neergeschoten tijdens een wegcontrole. De dader sloeg daarna op de vlucht richting de luchthaven van Orly. Daar probeerde hij het wapen van een militair af te pakken, waarna de man werd doodgeschoten. De terreurcel van het Franse parket onderzoekt de zaak.
Archieffoto

Het eerste incident gebeurde vanmorgen even voor 7 uur in de Parijse voorstad Stains, niet ver van Saint-Denis. Enkele agenten wilden er een voertuig controleren. De bestuurder haalde eerst zijn identiteitspapieren boven en meteen daarna een wapen. De dader schoot daarmee op de politieagenten.

Een van de agenten liep lichte verwondingen op in zijn gezicht. De dader vluchtte daarna weg. Tijdens zijn vlucht heeft de man een vrouw gecarjackt en die wagen werd even later teruggevonden aan de luchthaven van Orly.

Rond 8.30 werd hij daar doodgeschoten nadat hij het wapen van een militair had proberen af te pakken. Andere gewonden vielen er niet, maar de luchthaven van Orly is wel gesloten. De terreurcel van het Franse parket voert een onderzoek. Volgens een politiebron gaat het om een geradicaliseerde moslim. De man was in elk geval bekend bij de veiligheidsdiensten.

Meest gelezen