Drie zwaargewonden bij uitslaande brand in Antwerpen

In Antwerpen zijn drie zwaargewonden gevallen bij een uitslaande brand in een appartementsgebouw. Twee slachtoffers verkeren nog in levensgevaar. Het gebouw is onbewoonbaar.

De brand brak vanmorgen even voor zes uur uit en het vuur breidde zich snel uit. Het gaat om een appartementsgebouw in de Lange Winkelstraat, in de Antwerpse universiteitsbuurt. Maar de slachtoffers zouden geen studenten zijn.

In totaal raakten zes mensen gewond: drie mensen ademden rook in, drie anderen raakten zwaargewond. Twee van hen verkeren op dit moment nog in levensgevaar, een van hen is vermoedelijk uit het brandende appartement gesprongen.

Drie wooneenheden in het pand zijn volledig vernield, maar de brandweer kon wel voorkomen dat de aanpalende gebouwen werden getroffen. Even werd het medisch rampenplan afgekondigd, maar intussen is de situatie onder controle.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het labo is een onderzoek opgestart, maar dat kan volgens de brandweer nog enige tijd in beslag nemen.

Meest gelezen