Eén dode en zeven gewonden na explosie en brand in Sint-Gillis

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis is er een ontploffing geweest in een woning aan de Waterloosesteenweg. Op de ontploffing volgde een zware brand. In totaal zijn zeven mensen gewond geraakt: onder wie twee kinderen van 2 en 15 jaar. Vanavond is onder het puin het lichaam van een slachtoffer gevonden.

Heel de avond hebben de brandweerlui in het puin van een huis aan de Waterloosesteenweg in Sint-Gillis gezocht naar een vermiste. Iets over half elf vanavond heeft het parket bevestigd dat een levenloos lichaam gevonden is in het puin van een uitgebrande woning.

Het is nu zeker dat er één dodelijk slachtoffer is van de explosie en de hevige brand die daar vanmiddag om vier uur twee woningen heeft verwoest.

Eerder had Ine Van Wymeersch van het parket in Brussel op een persconferentie gezegd dat er zeven gewonden naar het ziekenhuis zijn gebracht. Drie van hen zouden er erg aan toe zijn. Onder hen twee kinderen van twee en vijftien jaar. Een gewonde volwassene is inmiddels buiten levensgevaar.

Marie Verbeke van de Brusselse politie bevestigde eerder dat er om vier uur vanmiddag een ontploffing geweest is in een huis aan de Waterloosesteenweg in Sint-Gillis. Na de explosie ontstond een hevige brand. "Er zijn twee huizen bijna volledig vernield", vertelt Verbeke. "Een ander huis heeft veel schade en er zijn ook een aantal voertuigen die daar geparkeerd waren, waarop een aantal stenen zijn gevallen."

De brandweer is nog altijd bezig met het blussen van het vuur. De politie heeft in de buurt een veiligheidsperimeter ingesteld. Het verkeer is omgeleid en dat heeft ook gevolgen voor een aantal tramlijnen.

De oorzaak van de ontploffing is nog niet gekend. Volgens de brandweer gaat het wellicht om een gaslek, maar dat is nog niet bevestigd. Het parket onderzoekt de oorzaak van de ontploffing. Morgen zou een deskundige aan de slag gaan.

Tramlijnen verstoord

Door de explosie en brand zijn de tramlijnen 81 en 95 en de buslijn 48  verstoord. "Er zijn intussen pendelbussen ingezet die de tramverbinding overnemen. Voor de buslijn wordt naar een alternatief traject gezocht, " aldus een woordvoerder van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.

Meest gelezen