Erdogan wil meer Turkse invloed in Europa: "Maak geen drie, maar vijf kinderen"

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat Turkse gezinnen in Europa zeker vijf kinderen krijgen. De Turken moeten in Europa ook hun levensstandaard opkrikken, vindt Erdogan. "Dat is het beste antwoord op de Europese onrechtvaardigheden tegen jullie", zei de Turkse president op een meeting.

De Turkse leider ligt al enige tijd op ramkoers met Europa. Recent nog was er heisa over Turkse ministers die in Nederland en Duitsland geen campagne mogen voeren voor het referendum van volgende maand over de machtsuitbreiding voor Erdogan.

Het was op een meeting voor dat referendum dat president Erdogan zijn oproep deed naar de Turken in Europa. "Ga leven in de betere buurten. Rijd met de beste auto's en ga wonen in de beste huizen. Maak geen drie, maar vijf kinderen. Jullie zijn de toekomst van Europa. Dat zal het beste antwoord zijn op de onrechtvaardigheden tegenover jullie."

Die uitspraak is de meest recente in een reeks van opvallende uitspraken uit de mond van Erdogan. Vorige week verweet hij Nederland nog "nazistische en fascistische praktijken" toen de Nederlandse autoriteiten weigerden om Turkse ministers het land binnen te laten om campagne te voeren. 

Meest gelezen