Geen Belgen bij eerste Koningin Elisabethwedstrijd voor cello

Er zullen dit jaar geen Belgen deelnemen aan de Koningin Elisabethwedstrijd, die voor het eerst voor cello wordt georganiseerd. In totaal nemen 70 kandidaten deel met 22 verschillende nationaliteiten.

De inschrijvingen voor de Koningin Elisabethwedstrijd liepen tot 11 januari. "Zo maar eventjes 202 kandidaten hebben hun kans gewaagd", zegt de organisatie. "Zij moesten elk vier video's in het online inschrijvingsformulier uploaden." Een vijfkoppige jury moest de knoop doorhakken.

Er werden 70 kandidaten geselecteerd voor de eerste ronde, 49 mannen en 21 vrouwen. In totaal zullen 22 verschillende nationaliteiten aantreden. Het meest vertegenwoordigd is Zuid-Korea (11), gevolgd door de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland (10). Voor het eerst sinds lang zullen er geen Belgen aantreden.

De volgorde van de optredens wordt op vrijdagavond 5 mei door loting bepaald. De Koningin Elisabethwedstrijd zelf vindt van 8 mei tot 15 juni plaats in Flagey en Bozar. "De ticketverkoop loopt als een trein, maar voor alle rondes en laureatenconcerten zijn nog tickets beschikbaar", luidt het. Die zijn te verkrijgen via www.flagey.be en www.bozar.be.

Meest gelezen