Geert Wilders gaat onder politiebegeleiding shoppen in "prachtige stad"Gent

De Nederlandse rechts-populistische politicus Geert Wilders (PVV) heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan de stad Gent. "Net weg uit het mooie Gent! Prachtige stad!", tweette hij na afloop. Hij bedankte ook de Gentse politie voor het beveiligen van zijn bezoek. Daar vertellen ze dat het om een privébezoek ging: Wilders kwam er shoppen met zijn vrouw.

De Gentse politie werd kort op voorhand op de hoogte gebracht van het bezoek van Wilders, gezien het om een privébezoek ging. "Hij ging er samen met zijn vrouw shoppen", vertelt Valentine Van Den Boogaerde van de Gentse politie aan VRT Nieuws.

De Gentse politie bevestigt dat er politieagenten werden ingezet voor de beveiliging van Wilders, maar communiceert niet over het aantal politieagenten dat daarbij te pas kwam.

Omdat het om een privébezoek ging, heeft Wilders ook geen contact gehad met Belgische politici. De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) verblijft momenteel in het buitenland maar bevestigt aan onze redactie dat hij wist dat Wilders in zijn stad was.

Meest gelezen