Hmmm, de geur van kitten... Of toch niet?

Katten. Je haat ze of je houdt ervan, geen weg tussen. Vermoedelijk gaat dit ook op voor de nieuwste creatie van een bedrijf uit New York dat zich specialiseert in het ontwikkelen van parfums op basis van geuren "uit het alledaagse leven". "Na 15 jaar onderzoek" heeft het "de olfactorische essentie van kittens" weten vast te leggen.

Voor wie maar niet genoeg krijgt van het zachte bolletje wol genaamd kitten, is er goed nieuws. Demeter Fragrance Library, een bedrijf uit New York dat parfums ontwikkelt op basis van geuren "uit het alledaagse leven", heeft een nieuwe creatie, "Kitten Fur". Oftewel, een parfum dat herinneringen aan zacht, poezelige knuffels moet opwekken.

"Na 15 jaar onderzoek heeft Demeter nu de olfactorische essentie van de warmte en het comfort van dat purr-fecte plekje weten te grijpen", klinkt het in de begeleidende promotekst op hun website. Dat "purr-fecte plekje" moet zich net achter het nekje van een babykat bevinden. Zegt toch het bedrijf.

Hoe ruikt het dan, in de nek van een kitten? Op de Facebook-pagina van Demeter posten gebruikers reviews met uiteenlopende commentaar. Honing. Babytalkpoeder. Kaneelbrood. De combinatie van een pasgeboren baby, versgebakken brood en de geur van thuis, schreef ook iemand. En ja, minstens eens iemand suggereert toch ook "kattenbakstof en kattenspeeksel."

Voor de liefhebbers: "Kitten Fur" wordt niet alleen verkocht als parfum. Er is eau-de-cologne, lichaamsolie, bodylotion, douchegel en zelfs geurverspreider, voor wie graag zijn hele living naar een gigantische kat wil laten ruiken. Prijzen variëren van 6 tot 39,95 dollar.

Zonneschijn, tennisballen en mest

Demeter heeft in zijn gamma wel meer ongebruikelijke creaties. Vrij onschuldige, zoals "Brownie" ("de geur van je oma die in de keuken koekjes bakt"), "Thunderstorm" ("ken je dat gevoel, dat je regen in de lucht ruikt?") en "Sunshine" ("die geur van je katoenen t-shirt dat je laat opwarmen door de zon").

Maar ook "Earthworm" ("de aarde waarin wormen kruipen, diep, donker en rijk"), "Fuzzy Balls" ("dat aantrekkelijke, onbeschrijfelijke aroma van een vers geopend blik tennisballen") en "Stable" ("vers hooi, mest en zoet dierenzweet") hebben ze kunnen vangen in een potje. Voor de durvers.

Meest gelezen