Kim Kardashian is "veranderd" na roofoverval in Parijs

Tussen Kim Kardashian en Parijs lijkt het voorlopig niet goed te komen, sinds ze daar in het najaar van vorig jaar het slachtoffer werd van een brutale juwelenroof. Kardashian werd begin dit jaar gehoord in de zaak, maar dat verhoor vond plaats in New York, niet in Parijs. "Parijs is gevoelsmatig gezien niet de geschikte plaats voor mij", begon ze het verhoor, waarvan de krant Le Monde de neerslag kon inkijken.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

In de nacht van 2 op 3 oktober 2016 werd de Amerikaanse realityster beroofd in haar appartement in Parijs. Ze stond oog in oog met de overvallers, die het gemunt hadden op haar juwelen -samen ruim 9 miljoen euro waard. De roofoverval is de grootste juwelendiefstal van de afgelopen 20 jaar in Frankrijk.

Op 9 januari pakte de Franse politie 17 verdachten op wie de chauffeur van Kardashian en zijn broer. Op 2 februari, vier maanden na de overval, begaf de Franse onderzoeksrechter zich naar New York om Kardashian nog eens te horen. Het verhoor nam bijna een hele dag in beslag. 

Al even voor haar vertrek naar Parijs, waar ze de Paris Fashion Week zou bijwonen, had Kardashian "een voorgevoel dat er iets zou gebeuren". "Al twee weken voor ons vertrek waren we bang dat we het slachtoffer zouden kunnen worden van een terreuraanslag", zei Kardashian. "Ik wil u dat vertellen omdat het zo'n sterk gevoel was: elke nacht in Parijs zei ik een dankgebed omdat ons niet was overkomen."

Niets is zo waardevol als naar huis terugkeren en je kinderen terugzien"

In de nacht van 2 op 3 oktober vond het onheil dan toch plaats. Kardashian werd overvallen toen haar zus, assistente en een bodyguard uit waren. Toen ze de mannen de trap hoorde op komen, dacht ze eerst dat het de anderen waren. "Ik dacht dat mijn zus en Stéphanie, de assistente dronken terugkeerden en kabaal maakten."

Kardashian vreesde voor haar leven, vertelde ze ook eerder al. "Ik dacht dat de overvallers terroristen waren die me kwamen ontvoeren". Uiteindelijk waren ze slechts uit op haar juwelen. 

De brutale overval heeft Kardashian veranderd, laat ze nog weten in het verhoor. "Ik denk nu heel anders over juwelen: ik ben er niet zo aan gehecht als vroeger. Ik zie het nu zelfs eerder als een last om verantwoordelijk te zijn voor zulke dure juwelen. Niets is zo waardevol als naar huis kunnen terugkeren en je kinderen en familie terugzien."

Meest gelezen