Politie schiet op auto bij achtervolging op E313

Op de E313 in Herentals heeft de politie bij een achtervolging geschoten op een auto. Die is over de kop gegaan en ligt nu in de berm ter hoogte van Grobbendonk. De twee verdachten konden overmeesterd worden en werden opgepakt, zegt Wouter Bruyns van de politie.

De bestuurder werd opgemerkt door een politiepatrouille omdat hij mogelijk gezocht werd. Toen de politie de auto wilde controleren, vluchtte hij weg met de auto. Hij verwondde daarbij een van de agenten, die intussen naar het ziekenhuis is overgebracht. Er zat ook nog een tweede inzittende in de auto.

De politie schoot uiteindelijk de band van de auto lek. De auto is daarop over de kop gegaan en ligt in de berm ter hoogte van Grobbendonk. De twee inzittenden werden opgepakt. Ze werden gezocht voor zware misdrijven. Er is een gerechtelijk onderzoek gestart en ook de lokale politie voert een onderzoek.

"Toen onze collega's in Herentals de inzittenden wilden controleren, is de chauffeur op hen ingereden. Er werd een aantal keer geschoten, maar de inzittenden konden toch vluchten. Uiteindelijk zijn ze in Grobbendonk gecrasht, waarop de politie de twee inzittenden kon overmeesteren. De twee verdachten werden opgepakt", vertelt Wouter Bruyns van de politie.

Meest gelezen