Trump: "Fantastische meeting met Merkel, maar Duitsland is grote sommen geld schuldig"

Amerikaans president Donald Trump heeft op Twitter gereageerd op zijn ontmoeting met de Duitse Bondskanselier Angela Merkel. "Duitsland is grote sommen geld verschuldigd aan de NAVO en de Verenigde Staten voor veiligheid."

De Amerikaanse president is voor het weekend in zijn resort in Florida, maar ging op Twitter toch nog even door op zijn ontmoeting met Angela Merkel gisteren. "Ondanks wat jullie gehoord hebben van het fake nieuws, had ik een geweldige meeting met de Duitse Bondskanselier Angela Merkel. Toch is Duitsland..."

In een tweede tweet vervolgde Trump: "...grote sommen geld verschuldigd aan de NAVO en de Verenigde Staten moeten meer betaald worden voor de krachtige en hele dure defensie die ze voorzien aan Duitsland."

Gisteren onderstreepte Trump tijdens de persconferentie nog eens dat hij de NAVO steunt, maar dat hij vindt dat de bondgenoten hun deel van de kosten moeten betalen, een thema dat hij ook tijdens zijn campagne regelmatig oprakelde. Merkel op haar beurt beloofde de defensie-uitgaven te verhogen, iets waarvoor Trump haar bedankte.

Meest gelezen