"Beauty and the beast" breekt records in openingsweekend

"Beauty and the beast", de live action-remake van de gelijknamige animatieklassieker heeft in zijn openingsweekend in de VS de verwachtingen waargemaakt. De film bracht nu al 170 miljoen dollar op en staat zo op de zevende plaats in de lijst van beste openende films.

"Beauty and the beast" is de best openende film in een maand maart ooit en springt naar de zevende plaats in de lijst van best openende films. Zes van de zeven films in die lijst zijn trouwens Disney-films. Alleen "Jurassic World" hoort niet in het rijtje thuis. Dit zijn ze alle 7:

  1. 1. Star wars Ep. VII: The force awakens
  2. 2. Jurassic World
  3. 3. The Avengers
  4. 4. Avengers: Age of Ultron
  5. 5. Captain America: Civil War
  6. 6. Iron Man 3
  7. 7. Beauty and the beast

Met "Beauty and the beast" scoort Disney nog eens met een typische familiefilm. De helft van de bezoekers waren gezinnen. Meer dan één vijfde waren kinderen jonger dan 12. 60 procent van de kijkers waren vrouwen of meisjes.

"Alle elementen waren er om van deze film een evenement te maken dat je niet wilt missen", klinkt het bij Disney. "Er was ongelooflijk veel nostalgie naar de originele film. Ouders hielden van de film en wilden hem aan hun kinderen laten zien en die bijzondere ervaring delen."

"Beauty and the beast" komt volgende week ook bij ons in de zalen.

Meest gelezen