"Pulp fiction" en "Back to the future": Chuck Berry scoorde ook in de cinema

Een van de meest memorabele dansscènes uit de filmgeschiedenis moet toch wel die van John Travolta en Uma Thurman in "Pulp Fiction" zijn. En wat is het liedje waarop ze zo cool dansen? Juist, "You never can tell" van Chuck Berry. "Johnny B. Goode", zijn andere zo bekende song, speelt dan weer een hoofdrol in "Back to the future".

"Pulp fiction" scoorde van Quentin Tarantino scoorde over de hele lijn, dus ook met zijn soundtrack. De film betekende een succesvolle comeback voor John Travolta, die jaren na "Grease" en "Saturday night fever" nog eens kon laten zien hoe goed hij kan dansen. Deze keer met Uma Thurman als danspartner. Op het onverwoestbare "You never can tell" van Chuck Berry. Bekijk het nog eens op Youtube:

Ook in "Back to the future", de kaskraker uit de jaren 80, speelt een nummer van Chuck Berry een opvallende rol. "This is an oldie", introduceert Michael J. Fox' personage Marty McFly het liedje voor hij "Johnny B. Goode" inzet op het prom-feestje van zijn ouders in de jaren 50. "Wel, waar ik vandaan kom is het een oldie", corrigeert hij zichzelf. Michael J. Fox brengt het compleet met duckwalk. Dit is de scène op YouTube:

Meest gelezen