Befaamde krantenjournalist Jimmy Breslin overleden

De Amerikaanse schrijver en columnist Jimmy Breslin, die in 1986 de Pulitzer Prize won, is overleden. Hij was 86 jaar. Jimmy Breslin, een geboren New Yorker, noemde zichzelf een "straatreporter" en verwierf in de VS een welhaast legendarische status.
2002 AP

Jimmy Breslin wordt beschreven als de stereotype "hardboiled" krantenjournalist: hij dook op in een verfrommeld pak, met ongekamd haar, een drankje in de ene hand en een sigaret in de andere. Hij schreef decennialang voor verschillende New Yorkse kranten over de straten van de grootstad, misdaadverhalen en het leven van de underdogs.

Bekend werd zijn verslaggeving over de moorden gepleegd door "Son of Sam", die New York in de ban hielden in de zomer van 1977. Een beroemde column van zijn hand ging over de grafdelver van de laatste rustplaats van president John Kennedy.

Meest gelezen