Persoon opgepakt aan Witte Huis die beweert bom bij zich te hebben

Aan het Witte Huis is zaterdagavond een man opgepakt die aan een controlepost beweerde dat hij een bom bij zich had. Dat meldt nieuwszender CNN op gezag van bronnen binnen de ordediensten.

Rond 23 uur plaatselijke tijd (3 uur bij ons) reed een wagen tot vlak bij een checkpoint nabij het Witte Huis. Volgens CNN beweerde de bestuurder dat hij een bom bij zich had.

De dienst Secret Services, die instaat voor de beveiliging van en in het Witte Huis, pakte de man op. Het is nog niet duidelijk of hij effectief explosieven bij zich had. De veiligheidsmaatregelen rond de ambtswoning van de Amerikaanse president zijn wel verstrengd. Verschillende straten in de buurt werden afgesloten.

Donald Trump zelf was niet aanwezig in het Witte Huis op het moment van het incident. Hij brengt het weekend door in zijn "winter White House" in Mar-a-Lago, Florida.

Het is al de tweede keer in een week tijd dat er een veiligheidsincident plaatsvindt aan het Witte Huis. Vorige zaterdag kon een man over het hek van het Witte Huis kruipen, die pas na een kwartier gevat kon worden.

Meest gelezen