"Je bent een stoute jongen, Donald!"

Ook al werd er tijdens de topontmoeting tussen Donald Trump en Angela Merkel nauwelijks gelachen, dat betekende nog niet dat sociale media deze "clash der titanen" niet aangrepen om grappig uit de hoek te komen. Aanleidingen waren er genoeg: Trump die niet reageerde op een vraag om de hand met Merkel te schudden, Merkel die plots naast Ivanka Trump -"Wie is die vrouw?"- moest zitten of Trump die een opmerking maakte over afluisterpraktijken, waar Merkel toch even over moest nadenken. Maar zelfs "een gewone foto" van beiden liet zich op het discussieforum van Reddit omvormen tot een grappige collage die de verhoudingen tussen beide wereldleiders op een grappige manier probeerde te schetsen.

Het begon dus met deze eerder onopvallende foto:

Maar die werd al snel bewerkt met een grappige ondertoon. Getuige deze selectie:

Meest gelezen