Brusselse Muntpunt telde in 2016 meer leden én bezoekers

Het Brusselse Muntpunt heeft er een goed 2016 op zitten, want het zag niet enkel haar leden, maar ook haar websitebezoekers, informatievragen en deelnemers aan activiteiten stijgen. Dat heeft de bibliotheek bekendgemaakt in haar jaarverslag.

Het aantal leden van Muntpunt is in 2016 met 709 gestegen, naar 17.409 leden. Het aantal uitleningen is met 513.963 ongeveer op peil gebleven, ondanks de nieuwe comfortdienst waarbij leden een boek een week langer kunnen uitlenen.

Het aantal activiteiten in de Muntpuntbibliotheek is licht gedaald van 786 in 2015 naar 760 in 2016, maar het aantal deelnemers is afgelopen jaar wel met 20 procent gestegen naar een totaal van 31.162 deelnemers. De draaideur aan de ingang van het Muntpunt werd over het hele jaar 619.074 keer gebruikt.

Het aantal informatieaanvragen bij Muntpunt is bijna verdubbeld, van 3.276 in 2015 naar 6.925 in 2016. Daarbij valt het op dat steeds meer mensen vragen stellen rond beleidsdomeinen.

Muntpunt beheert ook het merk UitInBrussel, dat als gids telt voor het Brusselse cultuur- en vrijetijdsaanbod. De vernieuwde website van UitInBrussel zag zijn bezoekers verdriedubbelen.

"Stijgende cijfers zijn natuurlijk fijn om een jaar mee af te sluiten. Maar naast goede cijfers, focussen we steeds meer op de wensen van het publiek. De comfortdienst waarbij leden hun boeken een week langer mogen bijhouden, is daar een voorbeeld van", stelt Roel Leemans, directeur van Muntpunt.