Eén en Kom op tegen Kanker lanceren "Iedereen tegen Kanker"-campagne

"Iedereen tegen Kanker", de jaarlijkse campagne van Kom op tegen Kanker in samenwerking met de VRT, loopt dit jaar van 8 tot 30 april. De organisatoren en boegbeelden roepen alle Vlamingen op om acties op poten te zetten. Boegbeeld Frank Deboosere krijgt tijdens de campagne dit jaar versterking vanuit "Thuis" en de sportredactie.

"Elk jaar krijgen bijna 41.000 Vlamingen de diagnose van kanker. Dat zijn 112 nieuwe patiënten per dag of vijf per uur", zegt algemeen directeur van Kom op tegen Kanker Marc Michils. "Iedereen krijgt daar dus rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken. We dromen van een wereld zonder kanker, en daarvoor willen we alle Vlamingen oproepen acties op poten te zetten".

De campagne wordt mee ondersteund door enkele bekende Vlamingen. Campagneleider Frank Deboosere wordt dit jaar bijgestaan door Thuis-actrice Marleen Merckx en Sporza-boegbeeld Maarten Vangramberen.

Programma's

De programmatie op televisiezender Eén staat de komende weken in het teken van Iedereen tegen Kanker, met speciale uitzendingen van onder meer "Blokken", "Iedereen Beroemd" en "De 3 wijzen". Slotmoment van de actie is de liveshow op zondag 30 april, waarin wordt bekendgemaakt hoeveel de campagne dit jaar heeft opgebracht.

Vorig jaar werd een recordbedrag van 2,3 miljoen euro ingezameld, waarvan een groot deel besteed werd aan onderzoek naar kanker. "We gaan er natuurlijk alles aan doen om dat record opnieuw te breken. Maar als ik de solidariteit van de mensen voel, ben ik ervan overtuigd dat dat moet lukken", aldus Michils.

Meedoen?

Vanaf vandaag kan iedereen zijn eigen actie op poten zetten en registeren op www.iedereentegenkanker.be. Op die site vindt u een volledig overzicht van wat er allemaal gebeurt tijdens de campagneweken.

Meest gelezen