Kledingketens McGregor en Gaastra staan te koop

De winkelketens McGregor en Gaastra staan te koop. De Antwerpse handelsrechtbank stemde vrijdag in met de gerechtelijke reorganisatie en twee gerechtsmandatarissen gaan nu op zoek naar een koper voor de 23 winkels. Voor de zowat 184 personeelsleden is de toekomst dus onzeker. Verschillende modeketens kwamen de voorbije periode al in de problemen.

McGregror en Gaastra moeten de retailactiviteiten herstructureren om een doorstart te kunnen maken. Hierbij zijn de twintig winkels en drie outlets betrokken.

"De omzet van die fysieke winkels staat al enige tijd onder druk", klinkt het in een persbericht. De Belgische retailentiteiten ondervinden nog de gevolgen van het faillissement afgelopen zomer in Nederland van de voormalige moedervennootschap. En ook deze modeketen heeft te kampen met de toenemende concurrentie van de e-commerce.

"Ondanks de belangrijke herstructureringsmaatregelen waarbij een aantal winkels reeds werden gesloten, dringt er zich een grotere herstructurering op teneinde de toekomst van de onderneming veilig te stellen."

De gerechtsmandatarissen zullen bij de beoordeling van de biedingen "het nodige belang hechten aan het aspect tewerkstelling", klinkt het nog. "Wij hopen op een doorstart voor een zo groot mogelijk aantal personeelsleden en winkels", aldus CEO Kris Van de Mierop.

De reorganisatie heeft geen betrekking op de groothandelactiviteiten van beide merken via Galeria Inno, multimerkenwinkels en franchises.

Meest gelezen