Lize Spit en Jeroen Olyslaegers halen shortlist Libris Literatuur Prijs 2017

De boeken "Het smelt" van Lize Spit en "Wil" van Jeroen Olyslaegers hebben de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2017 gehaald. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De vier overige genomineerde boeken zijn van de hand van Nederlandse auteurs.

In Amsterdam zijn even over 16 uur de 6 boeken bekendgemaakt die een plekje op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2017 hebben versierd. Dat is een van de belangrijkste literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied.

Begin februari was de longlist al bekendgemaakt en daarop stonden 5 boeken van Vlaamse auteurs: "De bekeerlinge" van Stefan Hertmans, "Iets in ons boog diep" van Jan Lauwereyns, "De fouten" van Herman Brusselmans, "Wil" van Jeroen Olyslaegers en "Het smelt" van Lize Spit.

Uiteindelijk hebben enkel die twee laatste boeken de shortlist gehaald. De vier overige boeken die nog kans maken op de prijs zijn van de hand van Nederlandse auteurs. Het gaat om "Zachte riten" van Marja Pruis, "De tolk van Java" van Alfred Birney, "Moedervlekken" van Arnon Grunberg en "Schuld" van Walter van den Berg.

De Libris Literatuur Prijs is goed voor 65.000 euro. De zes auteurs die de shortlist hebben gehaald, krijgen sowieso al elk 2.500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop nog eens 50.000 euro. Welk boek de prijs uiteindelijk in de wacht sleept, weten we op 8 mei.

Meest gelezen