Monica Bellucci leidt ceremonieën op Filmfestival van Cannes in goede banen

Monica Bellucci is aangesteld als "maîtresse de cérémonies" op het komende Filmfestival van Cannes. Dat meldt de organisatie. Concreet moet de Italiaanse actrice de openings- en slotceremonie in goede banen leiden. In 2003 deed ze dat al een eerste keer.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Van 17 tot 28 mei vindt het jaarlijkse Filmfestival van Cannes plaats. Sinds 1993 stelt het prestigieuze filmfestival een zogenoemde "maître de cérémonies" aan. Zij of hij moet de openings- en slotceremonie in goede banen leiden.

Deze keer neemt Bellucci die rol voor haar rekening. Ook 2003 was ze al eens "maîtresse de cérémonies". De functie valt niet te verwarren met die van juryvoorzitter. Die is dit jaar weggelegd voor de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar. In 2006 was Bellucci wel al een gewoon jurylid.

Meest gelezen