Richard Hammond (ex-Top Gear) crasht bij opnames "The grand tour"

"Top Gear"-gezicht Richard Hammond is zwaar ten val gekomen in Mozambique, bij de opnames van een nieuw autoprogramma met zijn voormalige kompanen. Dat heeft zijn collega Jeremy Clarkson laten weten aan The Sun. Hammond is ten val gekomen met een motorfiets, maar stelt het wel.
Photoshot. All rights reserved.
Archieffoto

Hammond, Clarkson en hun ploeg verblijven in Mozambique voor de opnames van "The grand tour", een autoprogramma met quasi dezelfde ploeg als het voormalige kijkcijferkanon "Top gear". Hammond is daar tijdens een rit met een motorfiets in een afgelegen gebied zwaar ten val gekomen. Daarbij heeft hij zijn hoofd bezeerd, waardoor hij even buiten bewustzijn was, aldus Clarkson in The Sun. "Het was echt serieus", zegt hij daarover. Of Hammond een helm droeg op het moment van de crash, is niet bekend.

Via zijn blog bedankt Hammond zijn fans voor hun bezorgdheid over zijn val. Hoe de presentator er momenteel aan toe is, is onduidelijk. "Ik ben inderdaad verschillende keren van een motorfiets gevallen ja, en daarbij heb ik mijn hoofd en de rest van mijn lichaam bezeerd. Maar het leven gaat verder", aldus Hammond.

Tweede crash

Wanneer het ongeval precies gebeurd is, daarover treden noch Clarkson noch Hammond in detail. De opnames in Mozambique stonden begin deze maand gepland, zo blijkt uit tweets van Hammond en Clarkson.

Het is niet de eerste keer dat Hammond zwaar ten val komt tijdens televisieopnames. 11 jaar geleden ontsnapte hij aan de dood tijdens opnames voor "Top Gear". Hij crashte toen met zware hoofdletsels tot gevolg. Hammond lag zelfs een tijdlang in coma, maar herstelde toch volledig.

Meest gelezen