Schutter Orly onder invloed van alcohol en drugs

De man die zaterdag een vrouwelijke militair aanviel op de Parijse luchthaven van Orly en daarna werd doodgeschoten, was onder invloed van alcohol en drugs. Dat heeft een gerechtelijke bron zondag gemeld.

De 39-jarige Fransman opende zaterdag op de autosnelweg ten noorden van Parijs eerst het vuur op drie agenten voor hij naar de luchthaven trok. Hij wilde er een militair overmeesteren, maar werd in het hoofd geschoten.

"De toxicologische analyses van zondag hebben aangetoond dat hij een alcoholpromille van 0,93 gram per liter bloed had, er werd ook cannabis en cocaïne aangetroffen", aldus politiediensten. De schutter werd in 2009 al eens opgepakt voor drugshandel, hij was eerder ook veroordeeld voor gewapende overvallen.

Speurders denken dat de man geradicaliseerd is in de gevangenis. Volgens de procureur van Parijs, François Molins, was de dader "vermoedelijk gemotiveerd door terrorisme" en riep hij "ik ben hier om voor Allah te sterven".

De vader van de man vertelde gisteren aan de Franse zender Europa 1 dat hij zaterdagmorgen nog een telefoontje gekregen had van zijn zoon. "Mijn zoon was geen terrorist. Hij bad nooit, en hij dronk alcohol." Volgens hem vormden alcohol en drugs de basis van de daden van zijn zoon.

Meest gelezen