SPOILER ALERT: Deze 3 kandidaten spelen de finale van "De mol"

Davey, Annelies en Eline: dat zijn de drie kandidaten die de finale van "De mol" spelen. Vanavond moest Robin zijn koffers pakken na een aflevering die zich in en rond Johannesburg afspeelde.

2 vrouwen en 1 man: net als vorig jaar zijn dat de finalisten van "De mol". Die vrouwen, dat zijn Annelies en Eline. Die man, dat is Davey. Tot vanavond zat ook Robin in het spel, maar hij moest het na de eliminatie verlaten.

De aflevering begon deze keer met een proef waarbij Davey filmmuziek moest herkennen terwijl de andere drie het in een rugbymatch tegen een ploeg professionele spelers opnamen. Toeval of niet: Davey herkende maar weinig muziek waardoor het trio op het veld niet meer dan 600 euro kon verzamelen.

Zoek de 10 verschillen

Vervolgens mochten Eline en Davey in een restaurant vol eigenaardige antiek dineren. Na afloop leidde de maître d'hôtel hen af met een kleine rondleiding. Een andere man nam van de gelegenheid gebruik om 10 voorwerpen in het decor te verwisselen.

Vanuit een andere kamer keken Robin en Annelies toe en mochten ze een waarde plakken op alle verwisselde items in de hoop dat Eline en Davey ze zouden herkennen. Dat lukt nu eens wel en dan weer niet. De teller bleef steken op 850 euro.

Molboekjes

Net wanneer de kandidaten hierna wilden gaan slapen, kregen ze het bericht dat de molboekjes van alle afvallers in een boomhut vlakbij hun kamers lagen. Elk boekje dat die nacht werd ingekeken, zou de groepspot 500 euro kosten. In het holst van de nacht sloop Robin naar de boomhut waar hij het boekje van afvaller Hans openmaakte.

Bij de laatste proef van deze aflevering voerden de kandidaten afzonderlijk een opdracht uit waarbij ze elk 1.000 euro konden verzamelen. Nadien moesten ze de andere kandidaten over hun opdracht vertellen. Daarbij konden ze de waarheid opbiechten of liegen. Als ze met die leugen of hun waarheid de rest op het verkeerde been wisten te zetten, staken ze 2 pasvragen voor de eliminatie op zak. Davey en Annelies slaagden daarin, Eline en Robin niet.

Robin zou het missen van die 2 pasvragen uiteindelijk zuur opbreken. De laatste eliminatie vóór de finale van volgende week, bleek voor hem de eliminatie te veel. Hij moest vanavond zijn koffer pakken.

Meest gelezen