Taxichauffeurs betogen op 30 maart in Brussel

De Belgische federatie van taxi's (FeBeT) gaat op donderdag 30 maart betogen in Brussel. De toestand van het betaald personenvervoer is "volkomen buiten controle", aldus de Franstalige sectororganisatie, die onder meer het gebrek aan dialoog met Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) betreurt.
archieffoto

De Franstalige FeBeT en haar leden willen donderdag 30 maart samenkomen voor het kabinet van minister Smet, in de buurt van Noordstation. "Onze basis is vastbesloten en opgewonden. Het zijn onze leden die ons gebracht hebben tot de organisatie van de manifestatie", aldus Costa Tsatsakis, bestuurder van FeBeT. "Wij verwachten de aanwezigheid van 400 tot 600 taxi's."

Aanleiding voor de betoging is een "uiterst ernstig incident" tussen een chauffeur die voor het Uber-platform rijdt en een controlerende ambtenaar van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op het terrein ontstaat anarchie en een gevoel van straffeloosheid, stelt Sam Bouchal, woordvoerder van FeBeT.

"We willen voorkomen dat er een drama gebeurt. Minister Smet weet dat Uber de reglementeringen omzeilt, maar hij heeft de notie "niet helemaal illegaal' uitgevonden. Onze sector kent een gebrek aan werkkrachten en de minister maakt de toegang tot ons vak extreem ingewikkeld."

Meest gelezen