Topman bij Uber stapt al na amper een half jaar op

Jeff Jones, de nummer twee bij het taxibedrijf Uber, stapt op. "Het is duidelijk dat de overtuigingen en de benadering tot het leiderschap die mijn carrière hebben getekend, niet compatibel zijn met wat ik gezien en beleefd heb bij Uber", aldus Jones. Hij ging pas in oktober vorig jaar aan de slag bij Uber en moest de reputatie van het bedrijf een boost geven.

De exacte reden voor het vertrek van Jeff Jones is niet bekend. Hij werd eerder al wel in vraag gesteld toen bekend raakte dat topman Travis Kalanick een nieuwe rechterhand zocht om de taak van COO (operationeel directeur) op zich te nemen. De functies die deze COO zou opnemen, werden deels uitgevoerd door Jones. Jones zelf werd niet geselecteerd voor de job.

In een mededeling aan het personeel schrijft Kalanick dat Jones na de aankondiging van de zoektocht naar een COO "de moeilijke beslissing heeft genomen om te vertrekken omdat hij geen toekomst ziet bij Uber. We willen hem bedanken voor zijn zes maanden bij het bedrijf en wensen hem het allerbeste."

Vormden incidenten bij Uber de doorslag?

Volgens de technologieblog Recode kiest Jones echter voor de exit omdat Uber blijft worstelen met allerlei incidenten. Zo loopt er een intern onderzoek naar mogelijke seksuele intimidatie na een blogpost van een ex-werkneemster. Ze schrijft dat ze al vanaf haar eerste werkdag werd geconfronteerd met seksuele voorstellen. 

Topman Kalanick kwam dan weer onder vuur te liggen door een video waarin hij zich onrespectvol opstelde tegen een Uber-chauffeur.

Waymo, een zusterbedrijf van technologiegigant Google, beschuldigt Uber er dan weer van technologie te gebruiken die door een voormalige werknemer werd gestolen. Topman Kalanick kwam dan weer onder vuur nadat een video opdook waarin hij zich onrespectvol opstelde tegen een Uber-chauffeur.

Jones is het zoveelste hoge kaderlid dat vertrekt bij Uber. Vorige maand werd aan manager Amit Singhal gevraagd om op te stappen vanwege vermoedens van ongewenste intimiteiten tijdens zijn vorige baan bij Alphabet, en eerder deze maand stapten vicevoorzitter Ed Baker en veiligheidstopman Charlie Miller op.

Meest gelezen